Te Puke Main Street upgrade

Click images to enlarge

Fresh, practical, simple

Safety was key in this project to upgrade Te Puke’s main centre. Double lanes were reduced to a single lane to create a safer environment for shoppers and pedestrians.

Residents now enjoy more pedestrian crossings, upgraded footpaths and improved traffic sight lines. However, the jewel in the crown of this refurbishment by the Western Bay of Plenty District Council is the extensive beautification and landscaping work that’s added a style injection to the town.

Urban Effects’ corten steel and timber slatted products were a first choice for street furniture and bike parking that both blends in to the natural environment, yet stands out for style. Boxy, roomy and bold ideas – the L corten seats and benches can comfortably accommodate many and stand up to a life outdoors. Bike parking takes a turn from the traditional with the use of Clos racks, which are essentially a square post with a spacer – minimal use of space, but maximum functionality.

Project Partners

  • Architect – Boffa Miskell
  • Client – Western Bay of Plenty District Council

Choice of Solutions